Vásártér Újdonság Akciók Fegyverek Íjászfelszerelés Lovagi felszerelés Apródfelszerelés Végvári felszerelés Huszárfelszerelés Cipők, csizmák, lábbelik Női holmik Lószerszám Mai holmik "VÉRTES"dénár

Cipők, csizmák, lábbelik

Középkori autentikus, kézzel varrott, kaptafa nélküli lábbelik, hegyes kunkorodó orral. Melyeket a honfoglalás korától a varég csizmán, a lovagkori hegyesorrú cipőn, a kuruc-kori bakancson át az 1848-as korig hordott huszár csizmáig sokféle tipusban készítünk.

Amit csizmáinkról tudni kell: Csizmáinkról fontos tudni, hogy elsősorban nem divatcikknek, nem fogyasztói terméknek szánjuk, hanem a régi vitézek mentalitásával egyezően, használati tárgynak és védőeszköznek. Ennek megfelelően vastag erős marhabőrből készüknek, melyek a legszélsőségesebb időjárásokban is kiváló védelmet, és egy munka-ruhától elvárható kényelmet biztosítanak. Saját példányaink – természetesen megfelelő karbantartással – átlag 3-4 évet bírnak, mindennapi használat mellett!

Használatba vétel, bejáratás: A csizma akkor kényelmes, ha bokában a lehető legszűkebb, így nem lép ki belőle az ember. Viszont épp ezért felhúzni igen nehéz, ennél már csak a lehúzás körülményesebb. Javasoljuk a csizma-lehúzó használatát. Vagy idézzük fel a történelmi filmek kedvelt jelenetét, amikor az ura csizmáját lehúzó szolga, hosszas erőlködés után átrepüli a szobát…

Az első felhúzáshoz javasoljuk, hogy csörgős fajta nylon-zacskót húzzunk a lábunkra, így könnyebben felcsúszik a csizma. Így sem lesz könnyű! Az első alkalommal, a jól méretezett csizma, rettentően szorítani fog azonban ne ijedjünk meg! A bőrnek fel kell venni a láb formáját, ami nem megy azonnal, a régi urak pl. többnyire csizma-bejárató embert alkalmaztak. Az első kb. öt alkalommal csak otthon használjuk, és fokozatosan nyújtsuk a viselés időtartamát, nehogy feltörje a lábat. Eleinte sűrűn ápoljuk, cipőkrémmel, bőrolajjal, vagy vazelinnel, hogy a bőr jól megpuhuljon. Ha a bejáratás eme – talán ijesztőnek tűnő – szakaszán túljutottunk, a csizma lábunk tökéletes másolatává válik, és akár sok kilométeres gyalogtúrákon is kényelmes viselet lesz.

Cipő • Ár: 38.000 Ft Kézműves technológiával, kaptafa nélkül készült, középkori, hegyesorrú cipő marhabőrből.

Rendelési információ: Egyedi termék. 50% előleg fizetése után négy héten belül átvehető.

Bakancs • Ár: 56.000 Ft Kézműves technológiával, kaptafa nélkül készült, középkori, hegyesorrú fűzős bakancs marhabőrből.

Gyerek csizma • Ár: 50.000 Ft ( 35-ös méretig.) Kézműves technológiával, kaptafa nélkül készült, középkori, hegyesorrú csizma marhabőrből.

Csizma • Ár: 68.000 Ft Kézműves technológiával, kaptafa nélkül készült, középkori, hegyesorrú csizma marhabőrből.

Fűzős csizma • Ár: 70.000 Ft Kézműves technológiával, kaptafa nélkül készült, középkori, hegyesorrú, fűzős csizma marhabőrből.

Viking csizma • Ár: 70.000 Ft Kézműves technológiával, kaptafa nélkül készült, középkori, hegyesorrú, oldalt gombolós csizma marhabőrből. Állítható szárbőséggel.

Hosszúszárú csizma • Ár: 85.000 Ft Kézműves technológiával, kaptafa nélkül készült, középkori, hegyesorrú, lehajtható hosszúszárú csizma marhabőrből.

Kuruc huszár csizma • Ár: 64.000 Ft Kézműves technológiával, kaptafa nélkül készült, középkori, hegyesorrú csizma marhabőrből.

A termékár sarkantyú nélkül értendő.

Huszárcsizma • Ár: 70.000 Ft Marhabőrből, a csizmaszár tetején huszárzsinórral, fekete színben, legénységi.

A termékár sarkantyú nélkül értendő.

Huszártiszti csizma • Ár: 75.000 Ft Marhabőrből, a csizmaszár tetején huszárzsinórral, fekete színben.